zaterdag 21 oktober 2017

Keppel Seghers in Kleiputten Terhagen

Op donderdag 12 oktober kreeg Keppel Seghers de kans om de natuur in de voormalige kleiputten van Terhagen een handje te gaan helpen. 

Onder een stralende zon staken een 20-tal enthousiaste vrijwilligers de handen uit de mouwen. Aangezien er meer dan voldoende activiteiten voorzien waren werd de groep opgesplitst. Eén ploeg ging aan de slag om hooi bij elkaar te keren. Dit was bedoeld om de orchideeën toe te laten opnieuw te groeien. Een andere ploeg ging aan de slag in het bos om een nieuw wandelpad aan te leggen voor toekomstige bezoekers. Daarbij werd menig kruiwagen bosgrond verzet. Nog een andere ploeg sloeg de hand aan de schop en het pikhouweel om een greppel te maken die een gracht in het bos moest verbinden met de vijver. Ondertussen werd de gracht volledig boom- en takkenvrij gemaakt, om vervolgens met de takken een heuse takkenwal te bouwen! 

Na het harde labeur werd ons een biertje aangeboden door de mensen van Natuurpunt. Als afsluiter van deze prachtige dag werden we vakkundig rondgeleid in het prachtige domein. Voor herhaling vatbaar!

Tekst: Brecht Van Gastel en Johan De Greef 
(Keppel Seghers) 
Foto’s: Tom Demont Keppel Seghers
Heien palen voor bouw takkenwal  -Team Keppel Seghers in de Kleiputten Terhagen